Boende i Spanien

Det finns många olika sorters boende i Spanien. Det finns hotell, vandrarhem, pensionat, hus och lägenheter. Vilket boende i Spanien du väljer beror naturligtvis på hur mycket du vill betala och hur du vill bo.

Hotell. Det är inte mycket som slår ett hotell om du vill ha en bekväm och avkopplande semester. Många hotell har ofta pool, bar, restaurang och faciliteter som trådlös internet, roomservice och värdeskåp. De billigaste hotellen kan kosta från drygt 200 kronor per person och natt i ett dubbelrum. Ett 4-bäddsrum blir naturligtvis billigare per person och ett singelrum kostar lite mer. Om du vill ha ett riktigt fint boende i Spanien kan du ta in på ett lite finare hotell för ungefär 400 – 500 kronor per person och natt i ett dubbelrum. Naturligtvis finns det även riktigt lyxiga hotell om du vill slå på stort. Då får du räkna med kanske 2000 kronor per natt för ett dubbelrum, vilket blir 1000 kronor per person, men det kan det vara värt om du vill lyxa till det lite och ha ett riktigt fint boende i Spanien på din semester.

Vandrarhem (hostels). Om ni är ett stort sällskap och vill hitta ett riktigt billigt boende i Spanien kan ni med fördel ta in på ett vandrarhem. På ett vandrarhem finns det gott om flerbäddsrum och ju fler bäddar per rum desto billigare blir det per person. Om du tar in på ett vandrarhem och delar rum med upp till 12 personer kan ni bo för under 100 kronor per person och natt! Många vandrarhem har även 4-bäddrum men då blir priset lite högre per person. Vi talar då om kanske 150 kronor per person i städer som Barcelona och Malaga vilket ändå är väldigt billigt.

Pensionat (Guesthouses). Ett pensionat är en billig och bra lösning för dig som vill hitta ett billigt boende i Spanien. De flesta pensionat brukar ha dubbelrum och 4-bäddsrum, ibland även enkelrum. Rummen brukar vara enkla, rena, fräscha och charmiga. Ett dubbelrum behöver inte kosta mer än 200 kronor och ett enkelrum cirka 250 – 300 kronor per person och natt.

Lägenhet och hus. Om du och ditt sällskap vill bo ostört och slippa att ha ett vakande öga i receptionen (som kollar när ni kommer och går) kan ni alltid hyra en lägenhet eller ett hus. Det finns lägenheter och hus i alla möjliga storlekar. Det behöver inte alls vara speciellt dyrt att hyra en lägenhet eller ett hus i Spanien. Det finns lägenheter med två sovrum som inte ens kostar 500 kronor per natt. Priset för att hyra ett hus i Spanien varierar mycket beroende på säsong. Under lågsäsong får ni räkna med i alla fall 10000 kronor i veckan för ett hus med 4 sovrum och under högsäsong 20000 – 25000 kronor. Det kanske låter mycket men om ni 8 personer blir det inte mer än 1250 per person och vecka under lågsäsong och dubbelt så mycket under högsäsong. Naturligtvis finns det även hus med färre rum.

 

 

 

 

Boka Spanienresa