Malaga

På den spanska solkusten, Costa Del Sol, hittar ni Spaniens femte största stad, Malaga. Malaga är en hamnstad i Andalusien och har cirka 600 000 invånare. Staden ligger i mitten av Costa Del Sol och anses vara en stad mer influerad av affärsliv än turister då det är en av de få stora städerna som ligger längst den spanska kusten. I Malaga hittar du varuhuskedjan El Corte Inglés och det svenska konsulatet.

Malaga är en stad uppdelad i två delar, den moderna sidan, som gränsar Guadalmedina-floden. Det mer historiska centrumet av Malaga och den ”gamla staden” hittar du på vänster sida av floden.

En av Spaniens största turistattraktioner, Picassomuséet, hittar du i Malaga. Den stora konstnären Pablo Picasso föddes ju här. Antonio Banderas är en annan känd person med födelseort Malaga.

Flyg till Malaga

Du tar dig till Malaga med flyg som tar cirka 4 timmar. Du behöver inget visum, det är heller inte några krav på vaccionation. Flygplatsen i staden är den största i Andalusien. Då det är samma tidszon som Sverige så slipper du fundera på att ställa om klockorna.

Shopping

Shoppingen i Malaga är storslagen. I Mercado Atarazanas, ett par kvarter väst om Marqués de Larios, hittar du chorizos, tapas, jamón (spansk skinka), ostar, grönsaker och allt du kan tänka dig i Spansk matväg. Utöver mat så hittar du här även gator som kantas av butiker och det Spanska folklivet.


Boka Spanienresa