Var försäkrad när du vistas i Spanien

Spanien är ett varmt land på fler sätt än till gradtalet. Människorna där är oerhört kärleksfulla och inbjuder gärna till konversation och sociala tillställningar, i vilket fall om du behärskar språket eller om dem själva hör till den lilla skara spanjorer som talar engelska. Skulle de vara så att ni inte förstår varandras språk, så kan ni istället förenas i den spanska nationaldansen flamenco – en dans som vittnar om ett passionerat och känsligt land där kärleken sätts i fokus.
Om du funderar på att flytta till Spanien är det bäst att lära dig spanska. Med språket i din hand kommer du få ut det bästa möjliga av landet och kan ta del av den fantastiska kultur som Spanien berikats med.
Beträffande boende och levnadsstandard så är det inte riktigt lika hög som den vi har i Sverige. Samtidigt kan du i Spanien teckna hyreskontrakt på redan inredda lägenheter som håller hög klass, någonting som är oerhört ovanligt i Sverige. Om du tänkt bosätta dig i Spanien för en längre tid (ett år eller mer) kan det vara läge att köpa en bostadsrätt eller villa. Billig-villaförsäkring.sekan möjligtvis ha någon information om villaförsäkringar utomlands. I annat fall kan du vända dig till ditt försäkringsbolag.
För att ta reda på vilka försäkringar, boende- och levnadskostnader som väntar i Spanien är det enklast att kontakta svenskar som redan lever där. I exempelvis Marbellafinns många svenskar och av dem kan du säkert få information om hur du enklast flyttar dit och vilka kostnader det kommer innebära.

Boka Spanienresa